Elbilen Chevrolet Bolt ny konkurrent med Tesla

Chevrolet Bolt elbilGeneral Motors kommer att på allvar konkurrera med Tesla i och med elbilen Chevrolet Bolt som börjar säljas senare i år. Bolt kommer att massproduceras till skillnad från Teslas bilar som beställs innan de produceras. Priset är dessutom lägre.

Text: Mikael Höglind

Financial Times skriver att Chevrolet Bolt ska kosta runt 320,000 kronor före miljöpremier.

Tesla Model 3 kommer att landa på ett par tusen dollar högre pris. Dessutom kommer Bolt att klara 38 mil på en laddning vilket lär vara längre än för en Tesla Model 3.

Läs mer

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.