Gröna skogstorn ska rensa luften i Kina – Solrevolution i Rwanda

Rwanda som genomgått fattigdom och inbördeskrig försöker resa sig ur askan med en ny regim vid spakarna. Det går framåt. Nu satsar landet på förnybar energi och solceller. På andra sidan jordklotet försöker Kina lösa sina miljöproblem med gröna och luftrenande skogstorn.

Rwandas biträdande infrastrukturminister Christian Rwakunda säger att i landet byggs dels stora solcellsfält som ska genera el för industrier och storstäder, men myndigheterna hjälper även enskilda hushåll att bygga egna solcellsanläggningar.

Den italienska arkitekten Stefano Boeri har fått uppdraget att göra Kina grönare genom att börja skissa upp hur vegetation ska integreras i vad som kallas vertikala skogar med skogstorn. Så här långt har två skogstorn byggts i Milano, Italien. Höghusen är på 110 och 76 meter och de ska vara värdar för 900 träd i storlekar på mellan 3 och 9 meter.

Läs mer

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.