Olympiska spelen fick inslag av misstänkt antisemitism

Olympics 2016 - Or Sasson - Foto Markus Schreiber, APSporten blev lidande av antisemitism under de olympiska spelen i Brasilien. En egyptisk atlet vägrade skaka hand med en israelisk judoka. 

Text: Mikael Höglind – Bild på israelen Or Sasson – Foto Markus Schreiber, AP

IOC:s talesman Mark Adams sa att de olympiska spelen ska bygga broar, inte resa murar. Hansäger att El Shehabys beteende var helt oacceptabelt. Journalisten Galal Nassar säger att Shehabys ovilja att skaka hand ledde till att Sasson fick omvärldens sympatier och att Egypten förlorade politiska poäng.

Läs mer på Mikael Höglind.eu

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.