Israels Tekniska Högskola har tagit hem tre Nobelpris

Dan ShechtmanNobelpriset i kemi 2012 gick till professor Dan Shechtman vid Technion i Haifa för upptäckten 1982 av kvasikristaller. Det är det tredje Nobelpriset som Technion, Israels Tekniska Högskola, tagit hem, men det finns fler Israeliska pristagare.

Professor Dan Shechtman föddes 1941 i Tel Aviv, Israel och disputerade 1972 vid Technion – Israel Institute of Technology, Haifa, Israel. Priset han fick ta emot i Stockholm den 10 december var på 10 miljoner kronor, skriver Reuters.

Läs mer på Mikael Höglinds blogg

Mikael Höglind

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.