Facebook har öppnat Israelkontor för forskning och utveckling

facebookFacebook öppnar sitt första kontor för FoU utanför USA i Israel, skriver föreningen Svensk Israel-Information på sin hemsida. Nicola Mendelsohn som är Facebooks vice president i Europa, Melanöstern och Afrika förklarar hur Israel imponerat på Facebook.

”Facebook är imponerat av hur ett så litet land som Israel kan ha så mycket kompetens samlad”… ”Vi har valt Israel för vi vet att de bästa talangerna finns där”… ”Vi väntar otåligt på att Facebooks israel-team ska etablera sig under de kommande månaderna och åren.”

President Shimon Peres:

”Israelis always strive to learn, investigate, and break borders. Israeli Chutzpah does not rest, entrepreneurship is in our DNA” … ”The establishment of a Facebook development center in Israel will contribute greatly to Facebook. Out of Israel’s lack of natural resources, the best brains grew and built a thriving high-tech industry. Your investment in Israel is just the start. Israeli start-ups have huge potential for international innovations and Facebook.” Source

Mikael Höglind

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.