Hamas är palestiniernas egentliga fiender – inte Israel

Israelisk soldatIsrael har efter att staten Israel grundades 1948 lyckats bygga upp och hålla samman en demokrati med mänskliga rättigheter i en fientlig omgivning. Israel har inte alltid gjort allt rätt, men Israel förblir en ledstjärna för mänskliga rättigheter i Mellanösternregionen dit kristna araber och andra som förföljs i sina hemländer finner en fristad, skriver Bengt-Ove Andersson, vice ordförande i Samfundet Sverige-Israel.

Israel har alltid fått kämpa för sin överlevnad.  Under de första 25 åren fick befolkningen utstå militära anfall från grannländerna och därefter terrorattacker från PLO och Hamas plus en lågintensiv krigsföring utförd av Hizbollah med vapen från Iran.

Många har förstått att Hamas gjort allt för att tvinga Israel att agera militärt och när palestinierna i Gaza senkommet inser att de utnyttjats som gisslan kan fred påbörjas, skriver Bengt-Ove Andersson.

Läs mer

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.