Vad skulle hända om Israel bojkottade världen?

dam-levee-irrigation-green-desert

Israel är en av världens minsta nationer, ett ökenland utan olja, med hög arbetslöshet och inklämt bland flera fientliga grannstater. Trots dessa bistra förutsättningar har Israel lyckats bli en ledande nation inom akademia och frontforskning och därmed utvecklat teknik som används i hela världen.

Foto: National Geographic – Dam, Levee, and Irrigation Photos [Israel utvecklade water drip irrigation]

”Our position is based upon the belief that it is through cooperation based on mutual respect, rather than through boycotts and discrimination, that our common goals can be achived”. Professor, Sari Nusseibeh, Al-Quds Universite President”

Nedan finns en lista på några tekniska uppfinningar och lösningar som Israel erbjudit världen. Israels akademiska tradition är imponerande och har genererat den högsta procentuella andelen filosofie doktorer samt flest vetenskapliga rapporter per capita i världen.

Se listan

 

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.