Sprängdåd som i Oslo sker ständigt i Mellanöstern och det är ”normalt”

Hamas rocket, Photo by Amir Cohen

Hamas rocket, Photo by Amir Cohen

Efter vad som tycks vara en mans gärning bakom sprängdådet i Oslo reagerar omvärlden med stark avsky mot gärningsmannen och med lika stark sympati för drabbade och anhöriga. Men denna typ av våldshandlingar är alltjämt vanliga i Mellanöstern, och de passerar förbi i media som om det vore en normalitet.

En bilbomb i Irak kan döda 50 personer och Israel attackeras frekvent av extremister. Den 7 april 2011 besköts israeliska bosättningar med 45 raketer på 3 timmar från Gaza och det finns beräkningar på att Israel beskjutits med 8,600 raketer år 2001 till januari 2009 varav de flesta avfyrades innan Israel den 27 december 2008 attackerade Hamas och Gaza under Gaza-kriget.

Läs mer

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.