Skicka ner svensk polis för att hämta svenskarna som begår brott i medelhavet

Dror Feiler

Dror Feiler

Jan Guillous och Carl Bildts kramande av svenska aktivister efter förra Ship To Gaza-kampanjen var en del av spektaklet som ondgjorde sig över Israels rätt att försvara sina gränser. Blockaden av Gaza var dock laglig enligt en FN kommitté ledd av Geoffrey Palmer, den förre premiärministern i Nya Zealand.

Det står i konflikt till Carl Bildts uttalande den 7 juni 2010. Han upprepade att Israels aktion mot Ship to Gaza-konvojen låg i strid med internationell rätt och därför borde utredas av det internationella samfundet. Men sakfrågan är nu således löst genom Geoffrey Palmers FN-utredning.

Utredningen visade att Gaza-blockaden följer internationella lagar.

Läs hela inlägget

 

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.