Israelisk juristfirma Shurat haDin stoppade Ship to Gaza-båtarna

NY Times skriver att en israelisk juristfirma, Shurat haDin Law Center, låg bakom stoppandet av Ship to Gaza-flottan genom att klaga hos den grekiska kustbevakningen.

Ship to Gaza

Ship to Gaza

Juristerna meddelade att sju skepp var oförsäkrade eller felaktigt registrerade. Shurat haDin Law Center varnade även ett antal försäkringsbolag i England, Frankrike och USA från att befatta sig med båtarna eftersom de annars skulle bli ansvariga för att stödja terrorism.

Juristbyrån varnade till och med det globala satellitkommunikationsbolaget INMARSAT för kraftiga skadeståndsanspråk och åtal om bolaget levererade service till en misstänkt terrororganisation.

Läs hela inlägget

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.