Mikael Höglind: Skoluniformen förtar inte individualiteten – tvärtom

Det kan tyckas vara gammalmodigt, men visst kan skoluniformen minska mobbningen av skolbarn som inte har rätt märkeskläder och varför kan inte uniformen till och med öka individualiteten?

Argumenten emot skoluniform varierar. Ungdomarna själva hävdar oftast att en uniform eliminerar deras individualitet och att kläderna är ett uttryck för personlighet. Samtidigt är många ungdomar måna om att följa ett mode vilket i sig innebär ”uniformitet”

och de som avviker från modet därför kan därför bli mobbade. Vi måste alltså ta med i beräkningen med det ofria i grupptrycket kring mode, en annan konformitet.

Vi har redan yrken och andra grupperingar i samhället som har uniform och de kan uttrycka sin personlighet. Exempel på det är fotbollslaget, poliskåren, vårdpersonalen och butikskedjorna. Klädskiktet spelar ingen roll eftersom personligheten sitter på insidan.

Läs hela texten på min ämnesblogg

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.