Brittiska Mobileye och Delphi ska ta fram självkörande bilar

DelphiFör en månad sedan beslöt Tesla och Mobileye att upphöra med sitt samarbete. Istället valde Brittiska Mobileye och israeliska Delphi att gå samman för att ta fram självkörande bilar som planeras för marknaden 2019. 

Text: Mikael Höglind

Målet är att företagen ska föra samman Delphis expertis i ”mapping and machine learning” med Delphis avancerade styrprogramvara. Den nya plattformen ska klara av att köra och ”förhandla” med vanliga människostyrda personbilar och fotgängare i vanliga, men stökiga och komplexa trafikmiljöer.

Läs mer

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.