Giftiga mikroplaster vandrar från dina syntetiska kläder in i din mat

mikroplaster i matenNational Geographic varnar för att så kallade mikroplaster lossnar från dina syntetiska kläder och vandrar sedan in i din mat. På vägen till tallriken absorberar plasterna organiska miljögifter. Syntetiska fibrer är på väg att växa till ett stort miljö- och hälsoproblem, men forskare vet ännu inte hur illa det är.

Medan bomullsfibrer bryts ned i naturen förblir mikroplasterna intakta. Dessutom har de egenskapen att suga upp toxiner när de passerar genom avloppen.

Läs mer på Mikael Höglind.net

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.