Israel, landet där demonstrationerna inte slås ned med våld

Demonstrationer

Demonstrationer

Vad som skiljer demonstrationerna i Israel från de i England, Syrien, Yemen och Nordafrika är att militär och polis inte slår ner demonstranterna med våld.

Jag skrev i ett tidigare blogginlägg att demonstrationerna i Israel till och med enar judar och araber kring de frågor som är aktuella. Det handlar om att klyftan mellan de rika och fattiga ökar. Det har lett till skyhöga levnadskostnader och politiker som inte agerar för folkets bästa, enligt en artikel i MSNBC.

Att militär och polis i Israel inte slår ned demonstranterna handlar om att man lyssnar på sitt eget folk. I andra länder som England pekas demonstranterna ut som kriminella kringflackande ungdomar utan syfte med sina protester. Syrien går längre och kallar sitt eget folk i uppror för terrorister.

De regimer som nu drabbas av folkliga uppror borde lära av Israels hanterande av missnöjet. Lyssna på dem.


Läs mer

Min blogg: Israeler och araber delar målsättning med “The Israeli Awakening”

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.