Svältkatastrofen i Afrikas horn kan lösas med israelisk avsaltningsteknik

Afrikas hornTorkan har slagit ut stora delar av jordbruket och en svältkatastrof är på väg i länder som Somalia, Kenya och Etiopien, skriver Jan Blomgren i Svenska Dagbladet den 15 juli 2011. Redan i första meningen finns svaret på hur situationen för flera miljoner människor och deras matsituation kan lösas. Svaret är sötvatten.

Det finns inte sötvatten trots att hela Afrikas horn omringas av kust och ett hav så långt ögat kan nå.

Det är här som israelisk avsaltningsteknik naturligt kommer in i bilden. Israel blev ledande på avsaltningsteknik som en följd av den politiska situationen som i värsta fall kan skära av Israel från Jordanfloden som är regionens viktigaste sötvattenstag.

Läs hela inlägget

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.