Filmer om judeförintelsen hjälper nya generationer att lära av historiens misstag

Claus von Stauffenberg and Tom Cruise

Claus von Stauffenberg och Tom Cruise

Varför återupprepas judeförintelsen fortfarande om och igen som tema i filmer och TV-serier flera decennier efter förintelsen?

Bör inte historien istället begravas så att vi kan gå vidare? Vi har ju ändå aldrig lärt oss av vår egen historia, brukar man säga, men är det inte tvärtom? Vi har i själva verket inte lärt oss av historien för att vi inte kan den. Vi glömmer att lära oss av historien för att vi inte påminner oss om den, helt enkelt. För mig blir det mer logiskt.

Läs hela artikeln

Foto från wikipedia

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.