Chil Rajchma – Jag är den siste juden

Chil Rajchman

Chil Rajchman

Chil Rajchman föddes 1914 och kom till utrotningslägret i Treblinka 1942, 28 år gammal. Rajchman var en av de ytterst få som överlevde koncentrationslägret. Efter kriget flyttade han till Uruguay, och innan han dog 2004 bad han sin familj att publicera hans anteckningar i bokform. Han har flera gånger vittnat mot krigsförbrytare.

Chil Rajchman var en av sex barn i en judisk familj som bodde i industristaden Lodz i Polen. Han mamma dog innan andra världskrigets utbrott. Chils pappa klarade inte av familjens ekonomi så Chil började arbeta tidigt.

Läs vidare och se ett dokumentärfilmsklipp på 5 minuter på Israelbloggen om Chil och hans dramatiska liv

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.