Om du kunde välja skulle inte du undvika artificiella tillsatser i maten?

Den hemlige kockenVi blir vad vi äter heter det. Det betyder i praktiken att artificiella tillsatser blir en del av kroppen tillfälligt eller permanent. Vad sysslar de med när de lagras i kroppen och kan de utsöndras? Inga forskare verkar veta säkert. Inte heller vet de hur de olika kemiska substanserna samverkar. Kan de förstärka varandra och bli toxiska?

År 2008 kom Mats-Eric Nilsson ut med boken ”Den hemliga kocken”. Det blev mycket debatt och de flesta tog emot boken med öppna armar.

”Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren.”

Läs hela inlägget på min ämnesblogg

About Mikael Höglind

Mikael Höglind deläger bolaget Vivestra Brandskydd AB med 14 anställda och har sedan 1992 varit politiskt aktiv inom Kristdemokraterna. I juni 2009 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet.