Klimatbelastningen vid lokalproducerat ekokött nästan noll

naturbeteskött

Handen på hjärtat vilket kött skulle du äta om du betänker den enorma skillnaden mellan industriellt kött och naturbeteskött? Vilken kött ger dig bäst samvete att äta och har du tänkt på att koldioxidbelastningen vid produktion av naturbeteskött är nästan noll?

ICA har ett samarbete med Världsnaturfonden och de poängterar särskilt att naturbeteskött ökar den biologiska mångfalden och håller svenska landskap öppna. Många djur och växter som börjat försvinna finner åter naturliga miljöer. Köttet blir också särskilt smakrikt genom den rikliga förekomsten av örter och köttet får en fin marmorering av insprängt fett.

Läs hela inlägget

About Mikael Höglind

Mikael Höglind är en känd entreprenör inom brandskyddsbranschen. Mellan 2009 och 2020 valde Mikael Höglind att helt satsa på en karriär i näringslivet. 2021 blev Mikael åter politiskt engagerad efter att han sålt sitt bolag Vivestra Brandskydd.